Når du har vendt dig (læs om omvendelse her) fra dine synder og forstået, at Jesus har taget betalingen, skal du døbes. Det foregår i vand.

Hvad er dåben?

Dåben er både et rensende bad, en begravelse af dit gamle liv og en bekendtgørelse overfor din omverden. Dåben er også der, hvor du løses fra syndens magt over dit liv. Og det er noget, som Jesus befaler os at gøre.

Når du har valgt at blive kristen – dvs. at du tror på Jesus – skal du derfor døbes til Jesus Kristus, fuldt neddykket under vand.

Jeg er allerede barnedøbt – skal jeg så døbes “igen”?

Ja, det skal du. Din barnedåb var et ritual, men det var ikke et rensende bad for din synd. At blive døbt er en beslutning du tager – andre kan ikke tage den for dig. Hvis ikke du forstod, at du har syndet overfor Gud, og at dit gamle jeg skal begraves, så du kan genopstå til et nyt liv, så gjorde din dåb ingenting. Så gjorde den dig bare våd.

Derfor er det vigtigt at du bliver døbt “igen” – eller man kan sige det på en anden måde: Du skal døbes rigtigt.

Jeg vil gerne døbes – hvad gør jeg?

Både kirker, der døber troende helt under vand – såvel som individuelle disciple af Jesus kan døbe dig. Det bør gøres med det samme, at du er klar til det. Du kan blive døbt i dag.

Se Jeg vil gerne døbes – hvad gør jeg?

Dåb

At blive døbt er både en begravelse af dit gamle liv og et rensende bad for din synd. Det virker kun, hvis du går ind i dåben med troen på Jesus og med ønske om omvendelse, ellers bliver man bare våd. Du skal neddykkes helt under vand, ligesom man også helt begraver sit gamle liv.

Har du spørgsmål? Hvis du vil vide mere om Jesus, så vær glad: Han er den eneste vej til Himlen, og han kan frelse dig fra synd og sætte dig fri. Sådan gør du