Hvad er omvendelse?

Omvendelse betyder, at vi skal vende os fra de synder vi har begået, og vende os imod Gud. Det er den første og vigtigste forudsætning for, at Gud kan tage imod os. Omvendelse betyder, at du:

  • Forstår, at du har syndet imod Gud og har brug for Hans tilgivelse
  • Ændrer din indstilling, og beslutter ikke at synde mere
  • Vender dig fra synden i dit liv som en konkret handling

Omvendelse betyder ikke, at du forstår at du har syndet, men ikke ønsker at gøre noget ved det. Det er ikke omvendelse, hvis du ikke gør noget. Omvendelse er, at du beslutter dig for at leve på en anden måde – og vender dig fra dét, som Gud ikke kan acceptere.

Læs et par eksempler på omvendelse.

Hvad er synd?

Synd er det modsatte af, hvad Gud ønsker for dit liv. Det er alle de ting, der er usunde for dig – både din krop og din sjæl. Det er de ting, der forstyrrer Guds plan for dit liv.

Biblen fortæller, at synder er ting som at stjæle, drukkenskab, sex udenfor ægteskabet mellem mand og kvinde, pornografi, afgudsdyrkelse, heksekunst, bedrageri, mord, misundelse og løgn. Det er også en synd at bagtale, sladre og hade andre. Det er også en synd at være vred – een af de ting, vi mennesker meget gerne vil holde fast i. Læs mere her

Er det en synd at blive fristet?

Nej, det er ikke en synd at blive fristet. Selv Jesus blev fristet. Det vigtigste er, om du reagerer på fristelsen og følger den ud i livet, eller om du afviser fristelsen og vender dig imod Gud i stedet.

Jeg er parat til at omvende mig … hvad så nu?

Når du vender dig fra synd og beder om tilgivelse gør Gud noget fantastisk. Han tilgiver dig, fordi du tror på Hans søn. Det betyder, at du er klar til en vigtig beslutning: Du kan nu blive døbt – læs mere.

Omvendelse betyder, at du forstår, at du har syndet, at ændrer din indstilling og vender dig fra synden som en konkret handling. Det betyder, at før gik du een vej – nu går du en anden.

Har du spørgsmål? Hvis du vil vide mere om Jesus, så vær glad: Han er den eneste vej til Himlen, og han kan frelse dig fra synd og sætte dig fri. Sådan gør du