Drop-in dåb er ikke en rigtig dåb

Kirker tilbyder drop-in dåb, men er det en god idé? Læs om, hvad der sker i dåben, og hvorfor man skal lade dig døbe.

Flere steder i Danmark er det muligt at komme direkte ind og blive døbt fra gaden – det kaldes “drop-in dåb”. Læs fx her og her. Der er faktisk en del voksne, der benytter sig af dette “tilbud”.

Men er det egentlig en god idé? Hvorfor skal man døbes, og er det en god idé at lade sig selv – eller sit barn – drop-in-døbe?

Det kan du får svar på i denne artikel, hvor du bl.a. kan læse, at din dåb skal være all-in, ikke bare drop-in.

Hvorfor blive døbt?

Dåben er ikke noget man gør for at blive medlem af en kirke. Det er noget man gør overfor Gud.

Man lader sig døbe for at aflyde Jesus, når man tror på ham. Det er en begivenhed, hvor du begraver dit gamle liv og bliver vasket ren for din synd. Der sker ting i den spirituelle verden, når du gør det. Læs mere Hvad sker der i dåben

Hvis man derfor “dropper ind” skal man være sikker på, at man mener det. Ellers bliver man ikke døbt ift. Gud – man bliver bare våd. Selv om det er en god idé at lade sig døbe med det samme.

Bliv døbt med det samme

Ideen med drop-in – at man kan blive døbt med det samme – er egentlig god. Det er meget bibelsk at lade sig døbe med det samme – gerne samme dag. Du kan også blive døbt i dag ved at kontakte os her på siden, ved at kontakte andre kristne disciple eller kirker, der tror på en levende Jesus.

Men det skal være når du har besluttet at følge Jesus. Man kan sige det på denne måde – dåben er all-in.

Dåben er all-in

Dåben er, når du giver dit liv til Gud. Det er når du har besluttet at leve dit liv til, for og med Gud, og lægge det gamle liv bag dig.

Dåben er når du har besluttet at lægge hele dit gamle liv bag dig. Det er all-in.

Helt konkret betyder det, at du kan først blive døbt når du har besluttet at omvende dig fra synd (sådan gør du). Ellers er det ikke en rigtig dåb.

Men det betyder ikke, at du skal være syndfri eller fejlfri. Det hjælper Gud dig med. Men du skal give hele dit liv til ham (alle dine brikker, kan man sige – du går all-in), og være parat til at leve for ham og adlyde ham.

En begravelse og et bad

En anden ting der er vigtig er, at dåben er helt under vand. En person begraves helt, og synden skal vaskes helt væk. Det som Gud gør i den spirituelle verden er ikke bare symbolsk. Der sker noget i den spirituelle verden.

Derfor skal handlingen være, som man ser det i biblen – og det er altså med fuld neddykning / nedsænkning i vand.

På den måde er det også all-in.

Jeg vil følge Jesus – hvad gør jeg?

Hvis du har valgt at følge Jesus handler det ikke bare om dåben. Det handler om dit liv. Om din krop, dit sind og din ånd. Det handler om at sætte dig fri og om at komme ind i Himlen når du dør. Dåben er bare en del af det, men det skal til gengæld gøres rigtigt.

Gud velsigne dig.

Kirker tilbyder drop-in – men er det sådan, man skal lade sig døbe? Dåben er en beslutning for livet, og noget du gør overfor Gud.

Vidste du, at du kan støtte Jesusfrelser.dk i arbejdet med med at dele evangeliet med danskerne? Vi skriver artikler, sender gratis bibler, annoncerer online og bemander en glødende, online chat 🔥.

Du kan støtte Jesusfrelser.dk, så du hjælper os med til at endnu flere danskere lærer Jesus at kende. Det er det vigtigste af alt!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye ord fra Gud og inspirerende artikler i din e-mail inbox hver måned.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *